Bir fuarın, festivalin ya da bir organizasyonun gelecek yıllarda da süreceğini anlamanın en ilk işareti ya da işaretleri ne olabilir?
Tabii ki o yılki fuar, festival ya da organizasyon henüz sürerken iyi yanları, geliştirilmesi gereken yanları görüp bir de üstüne yeni fikirleri inşa ederek bir sonraki yıl için plan yapmaktır. İşte 3 – 6 Mayıs 2018 tarihleri arasında düzenlenen doğamıza uygun 1. Ayvalık Doğa Festivali sırasında da böyle oldu. Daha festival devam ederken Ayvalık Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve danışman Aydın Aktuğ bir sonraki yıl için planlarını yapıp çalışmalara başlamışlar. Aydın Bey, gelecek yılla ilgili planları açıklarken bana göre önemli bir detayı da vurguluyor. O detay da; Ayvalık’a ve Ayvalık halkına hediye ettikleri bu festivalin aynı zamanda da ham bir taş olduğu detayı ve bu ham taşın daha iyi işlenebilmesi için de fikirlere, önerilere açık olmaları. Eğer, bu detayı neden vurguladıklarını Aydın Bey’e sorarsanız, cevaben bilgi güçtür, birlikte bilgi daha güçtür diyecektir. Bu yüzden de Ayvalık Doğa Festivali ile ilgili fikriniz, öneriniz varsa Ayvalık Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Aydın Aktuğ ile irtibata geçebilirsiniz hatta ve hatta deniz börülcesini seviyorsanız ve pişiriyorsanız. Bu bir yıl boyunca sosyal medyada deniz börülcesi ile ilgili paylaşımlarınızı #hepbirlikteherseydahaguzel sloganı ile yaptığınızda bile festivale katkınız olabilir ve festival ekibiyle bağlantıya bile geçmiş olursunuz. Bu kadar kolay işte! Neden deniz börülcesi mi? E, önümüzdeki yılın teması deniz börülcesi de ondan! Deniz börülcesi de ne güzeldir, hele salatası. Hem zaten denizden – hele de Ege Denizi’nden – gelen bir börülcenin tadı zaten nasıl kötü olabilir ki? Hazır konu denizden açılmışken, festival ekibi gelecek yıl Ayvalık’ın denizaltı güzelliklerini de vurgulamaya kararlı. Doğa sevenler, Ayvalık sevenler, festival sevenler, börülce sevenler gelişmeleri takip edin derim. Şehir dışından gelecekseniz hem festivalin hem de TURSAB’ın internet sayfaları tam da ihtiyacınız olan sayfalar çünkü yol ve konaklama bilgilerine bu sayfalar vsıtasıyla ulaşabilirsiniz. Festival tarihi belli olur olmaz, tercih etmeyi düşündüğünüz tur şirketi ola ki size festivalin programlarında olmadığını söyledi, o zaman tur şirketinin olduğu yerde ve yakınlarında başka bir festival daha olup olmadığına dikkat edin, sonra da TURSAB’ın sayfasını gösterin. O da mı olmadı, o zaman başka bir tur şirketiyle görüşün ya da Ayvalık’ta konaklayacağınız yeri siz seçin, atlayın bir uçağa, otobüse veya geçin direksiyonun başına kendiniz gelin ve hem Ayvalığın hem de festivalin tadını çıkarın. Festivalin tadını çıkarın çünkü bu festival Ayvalık’ın doğru tanıtılmasınını hedefleyen bir festival. Bu yıl Bolu, Ankara ve İstanbul’dan foodieler ve ziyaretçiler gelmiş, işte seneye siz de yaşadığınız yerden gelerek ziyaretçi listesine kendi ilinizin de adını ekletin.
Önümüzdeki yıl festivalin daha fazla elemanla, Ayvalık’ta Merkez, Palabahçe ve At Arabacılar Meydanı’nda gerçekleştirilmesi planlanıyor. Belki bazı etkinlikler de Cunda Adası’nda düzenlenecek.
Programla ilgili gelişmeler için http://www.digafestivali.com internet sayfasını, Facebook sayfasını takip edebilirsiniz.
Şimdiden festival ekibine, katılımcılara ve ziyaretçilere hayırlı olsun, mutluluk, keyif ve yeni keşifler olsun!
14 Mayıs 2018, OZM
Ege festivallerine hep gitmek isterim ama kalabalık ve karmaşık olacağı korkusuyla harekete geçemem.
BeğenLiked by 1 kişi
Alaçatí Ot Festivali çok kalabalık oluyormuş. Annem gitmişti. Gezi arkadaslariyla kalavalik yuzunden bir anda kopmuslar.
Ayvaligin kalabalik oldugu zamanlara denk geldim. Belki sen de denk gelmissindir. Alacati gibi olacagini sanmiyorum. Arkadaslarinla rahatca gezebilirsin 🙂
BeğenLiked by 1 kişi
O arkadaşlardan biri kim acaba?
BeğenLiked by 1 kişi
🙂 Bilmemm :))
BeğenLiked by 1 kişi